2013. március 10., vasárnap

Depressziós limonádé – Vad Fruttik koncertbeszámoló

Ha ma Magyarországon  be akar futni egy zenekar annyira, hogy a rádiókban is játsszák a számaikat, két választásuk van: vagy helyes tinifiút vesznek fel énekesnek, akire a gimisek tudnak nyáladzani az első sorban, vagy eladják a lelküket valamelyik kereskedelmi csatorna zenés műsorának. A kivételek természetesen erősítik a szabály, hiszen az alternatív vonal is egyre trendibb, no meg lehet próbálkozni újításokkal, mint például, hogy őszintén énekelünk társadalmunk válságáról, hogy még mindig a nyolcvanas éveket sírjuk vissza, hogy depressziósak vagyunk, hogy milyen drogtúrákat éltünk túl, és természetesen arról, hogy nekünk senkink sincsen. Vad Fruttik kislemezbemutató-koncerten jártunk.  

Forrás: vadfruttik.hu


Pénteken és szombaton, azaz március 8-án és 9-én a Vad Fruttik dupla EP bemutató koncertet tartott az Akváriumban, amikre még az előző héten elfogyott mind a kétszer 900 jegy. Ez az aprócska információ mindent elárul a rajongók várakozásáról, hiszen az utolsó lemez 2010-ben jelent meg, s bár az EP ingyenesen letölthető a zenekar honlapján, élőben azért mégis teljesen más. Az előzenekar 8-án az Ivan & The Parazol, 9-én pedig a Carbovaris volt. Minden bizonnyal az én műveletlenségem, hogy eddig egyik zenekarról se hallottam semmit, és mivel mi csak 9-én voltunk, ezért csak a Carbovarishoz volt szerencsénk zeneileg. A találkozás érzelmektől vegyes, eleinte nem tudtuk eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem, majd a számok közti erőltetett, smúzolós, és teljesen felesleges beszélgetés a közönséggel, valamint a második szám harmadik vagy negyedik taktusa eldöntette velünk, hogy mi ezt nem akarjuk hallgatni, és inkább más termekben vártuk meg, hogy végre a Vad Fruttik következzen.

A Fruttikkal szemben nem volt sok elvárásunk, csak annyi, hogy hozzák a tőlük megszokott koncertszínvonalat, és érezzük magunkat jól. Ez többé-kevésbé sikerült is, a zenekar jól játszott, a hangosítás teljesen rendben volt, és szemmel láthatóan a tagok is élvezték a saját koncertjüket. A közönségben viszont több volt a magatehetetlen részeg, mint amire számítottuk, és ez okozott némi lökdösődést és kellemetlenséget, de alapvetően mindenki kulturáltan szórakozott. Új szám összesen három volt, amik ízlésesen bele voltak szórva a már jól ismert számok vegyes felvágottjába. Valószínűleg az ingyenes letölthetőség miatt már ezeket a dalokat is együtt énekelte a közönség a zenekarral, bár nem olyan lelkesen mint azt, hogy nem hisznek, vagy akár ők is lehetnek azok az egyek, akik majd megváltják a világot. A három új dal stílusban jól illeszkedik a  Fruttik eddigi produktumához, ugrálósak, pörgősek, mégis ha megáll kicsit az ember, és meghallgatja a dalszöveget, az szíven vágja. Összességében jó élményekkel gazdagodtunk, jó, hogy van egy ilyen zenekar is kis hazánkban, akikkel lehet koncerten tombolni, és otthon filozofálgatni is.

Forrás: vadfruttik.hu
Fotó: Szekeres Balázs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szerzői jogi megjegyzés

Az oldal tartalmát olyan cikkek, interjúk alkotják, melyek CSAK NÁLUNK olvashatóak, mi állítjuk azt elő. Kérjük Olvasóinkat, hogy ezt tartsák szem előtt.
Köszönjük! Üdv: Kultúrgengszterek csapat